Sign up to remove ads. We'd love to have you amongst our ranks! Just Click here!


gmc forums   gmc forums


Go Back   GMC Forums > GMC Vehicles No Longer In Production > GMC Safari Forum

Advertisements
cars connected social network






GMC Safari Forum Forum for all discussions relating to the GMC Safari passenger van


GMC Forum: 1999 GMC Safari Questions
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-07-2011, 09:01 AM
99safari 99safari is offline
Junior Member
Drives a
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
Default 1999 GMC Safari "Immobilizer" Questions

Hello,

I have a 99 Safari that we are gutting to make a military style personal carrier. We have no problem getting it started but once we shut it off the Van will not start up again right away. It needs to sit for about an hour or more until she fires up again. Is this a factory immobilizer issue? It had a after market remote starter at one point but it has been removed. Battery is in fine shape and all else is working well.

Thanks in advance for the help.

Matthew

Last edited by 99safari; 05-07-2011 at 09:15 AM.
Reply With Quote

  #2  
Old 05-09-2011, 12:16 AM
99safari 99safari is offline
Junior Member
Drives a
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
Default

I think this may be a passlock issue. Any tips on resetting or bypassing this? Once we removed the battery to do some welding and removed the after market command start this started happening.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-11-2011, 08:38 AM
fatherof3 fatherof3 is offline
Junior Member
Drives a
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
Default

Had the same issue with my 99. Bypassed the passlock, replaced the ignition, and it turned out to be the fuel pump. Could sometimes smell fuel, sometimes we couldn't. We had to have the fuel pump replaced about 6 months earlier and an inexpensive one was installed. Will never allow that to happen again.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-07-2012, 05:51 PM
Denai Denai is offline
Junior Member
Drives a
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
Default

I also need help!

Me and my boyfriend have a 99 safari. It just recently started acting up.
We cannot get it to start using the key in the ignition; however, when we use the remote starter it starts up fine. But as soon as we touch the brakes, the van just shuts off. I think it may have something to do with the command start but i am not sure.

Does anyone know why this is happening or how to fix it??

Please help!!! It will be greatly appreciated!
Reply With Quote
Reply
Registered members see less ads. Please sign up! We'd love to have you...

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
gmcowners.com recognizes that "GMC", it's logos and various model names and numbers are registered trademarks of the General Motors Corporation. These terms are used for identification purposes only. gmcowners.com is not affiliated in any way with the General Motors Corporation, GMC or any other company listed herein. All information on this site is the opinion of its members and not the opinion of the site itself. 2017 Madison Ross Media Group. All rights reserved. Content published on GMCOwners.com requires permission for reprint.


MADISON ROSS MEDIA GROUP MARKETPLACE
Need products for your GMC Truck? Check out your options at the links below:

Looking for something a little sporty? Believe it or not, Kia may have something for you. The Kia Stinger is a large sport-oriented hatchback sedan in the mold of the Audi A7. The Kia Telluride is a mid-size SUV similar to the BMW X5...